Werkzaamheden in Hulsberg

Werkzaamheden in Hulsberg

1485
0
DELEN

In de kern Hulsberg wordt de komende periode flink geïnvesteerd in de openbare ruimte. Nuth wil hiermee de leefomgeving aantrekkelijker maken voor inwoners en bezoekers. De uitvoering van werkzaamheden op een relatief kleine oppervlakte kan mogelijke hinder veroorzaken. De gemeente hoopt op begrip voor deze tijdelijke overlast. 

Nuth besteedt dit jaar aandacht aan meerdere projecten in de gemeente. In Hulsberg wordt in 2018 hard gewerkt aan het opwaarderen van het Europaplein. Er worden extra parkeerplaatsen aangelegd naast het Europaplein en mogelijk ook achter het gemeenschapshuis. Ook wordt het Wilhelminaplein in overleg met de omwonenden vernieuwd en vindt er regulier onderhoud plaats aan wegen en trottoirs.

Het Europaplein in Hulsberg is aan vernieuwing toe en krijgt een grote opknapbeurt. Ook worden rondom het plein extra parkeerplaatsen aangelegd om de verkeersafwikkeling en de toegankelijkheid van de supermarkt op het plein te verbeteren. De combinatie van een aantal werkzaamheden kan tijdelijke overlast veroorzaken, zoals ook een nieuwbouwproject bij de Sint Clemensstraat en Monseigneur Brulsstraat. De gemeente koerst op afronding van de reconstructie van het Europaplein in juni.

Daarnaast zijn er voornemens om bij Gemeenschapshuis De Lange Berg aan de Schoolstraat in Hulsberg een nieuw parkeerterrein aan te leggen. Omwonenden worden hier binnenkort over geïnformeerd. De gemeente wil de parkeeroverlast terugdringen in de omgeving van het gemeenschapshuis en de basisschool.

Het Wilhelminaplein wordt binnenkort opnieuw ingericht. Het plein krijgt een eigentijdse uitstraling.

Bekijk welke wegwerkzaamheden er de komende periode zijn en wat dit betekent voor het verkeer in de gemeente via de website www.nuth.nl

Voor vragen kunt u contact opnemen met de gemeente Nuth via gemeente@nuth.nl

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER