Het verhaal achter: Sauna Resort Marx

Het verhaal achter: Sauna Resort Marx

1833
0
DELEN

ZODRA JE BIJ SAUNA RESORT MARX BINNENSTAPT, IS HET ALSOF IEMAND EEN ONTSPANNEN, RUSTGEVENDE DEKEN OVER JE HEEN LEGT. EEN WERKELIJK PRACHTIGE OMGEVING SCHUILT ACHTER DE VOORDEUR, DIE NIETS AAN DE VERBEELDING OVERLAAT. KOSTEN, NOG MOEITE ZIJN GESPAARD: WELLNESS MET HOOFDLETTERS!

Het gastvrije ontvangst van Monique en Hans Marx is de basis voor een ontspannen verblijf bij Sauna Resort Marx. Monique legt uit: “Sauna Resort Marx is bedoeld voor mensen die willen onthaasten en ontspannen. Dat kan natuurlijk op meerdere plekken, maar wij bieden totale privacy”. Buiten het warme ontvangst en het nemen van afscheid zul je Monique of Hans dan ook niet tegenkomen. Tenzij je natuurlijk gebruik wilt maken van één van de vele massages die worden aangeboden. Maar dat is een keuze die je zelf maakt. Niets moet, alles mag.

De ruime wellness woning is voorzien van alle gemakken. Om te beginnen natuurlijk de basisfaciliteit waar het om draait. Een Finse sauna die ruimte biedt tot wel 6 personen. Daarnaast is er ook nog een infrarood sauna, ideaal voor spieren en gewrichten, en een Turks stoombad. Voor het opfrissen is een ruime inloopdouche gecreëerd, met maar liefst 2 regendouches. In de leefruimte kun je heerlijk ontspannen zonder de wellness faciliteiten. Aan alles is gedacht: een ruime hoekbank met TV, een eettafel, een aparte rustruimte en een massageruimte.

De unieke tuin van maar liefst 250 m2 is prachtig. Ook hier is volledige privacy gegarandeerd en kun je heerlijk genieten van de buitenlucht. Met een jacuzzi, buitendouche en dompelbad zijn ook hier alle ingrediënten aanwezig op het gebied van wellness. Ligbedden en tuinmeubilair zorgen dat het bij goed weer ook heerlijk buiten vertoeven is.

In 2011 zijn Monique en Hans gestart met de privé sauna. In de eigen achtertuin is deze gebouwd. Het concept en de realisatie komen uit de eigen koker. Monique vertelt: “Uiteraard hebben we hulp gehad van een architect, maar we hadden zelf al grotendeels bedacht hoe het moest worden”. Hans vult aan: “De bouw hebben we in eigen beheer gedaan, met hulp van veelal lokale bedrijven. Ook wij proberen bij te dragen aan de slogan voor en door Hulsberg”.

Het gebouw is indrukwekkend. Van de buitenkant oogt het wellicht eenvoudig, maar binnenin en vanuit de tuin zie je pas echt hoe prachtig het is vormgegeven. Er is gebruik gemaakt van veel glas, waardoor het ontzettend licht is. In de avonduren kun je van binnenuit zelfs naar de sterrenhemel kijken. Er is werkelijk geen enkele concessie gedaan op het gebied van uitstraling en kwaliteit. Het Turks stoombad is uniek. Hier zie je de liefde voor het vak en de ziel en zaligheid van Monique. De ruimte is zelf ontworpen en gebouwd, waarbij de keramiek zelf is aangebracht. In de muurversieringen zijn zelfs de beginletters van de namen verwerkt van iedereen die heeft meegeholpen. Alle details kloppen. De binnen- en buitenruimte worden ook nog eens opgefleurd met unieke kunstobjecten. Custom made door Monique zelf, een waardevolle hobby.

Het idee is ontstaan vanwege het feit dat veel mensen wel willen ontspannen, maar de grootschalige faciliteiten vermijden. “Er heerst soms toch nog een soort gêne, mede omdat vanuit hygiëne oogpunt badkleding niet is toegestaan. Dat is ook begrijpelijk. Daarom vinden veel mensen het prettiger om privé in een klein en vertrouwd gezelschap te genieten. Bij ons is dat mogelijk”.

Sauna Resort Marx tilt wellness zelfs nog een niveautje hoger. Ontzorgen is een belangrijk onderdeel van het bezoek. Bij binnenkomst is alles aanwezig benodigd voor het verblijf. Van koffie tot de badjas, van slippers tot shampoo en scrubgel. Dit alles is ook nog in de prijs inbegrepen. “Buiten de prijs voor het bezoek, rekenen we alleen nog een bescheiden extra bedrag voor gebruikte frisdrank en de kleine menukaart. Dit is optioneel. De rest is inclusief. Zo komt de bezoeker niet voor verrassingen te staan”. Maar voor wie is Sauna Resort Marx nu precies bedoeld? Monique legt uit: “Sauna Resort Marx is bedoeld voor iedereen die even een moment voor zich zelf wil, een moment van rust, in volledige privacy. Het verblijf duurt tussen de 2 en 12 uur, al naar gelang de bezoeker wenst. Daarbij is het zeker niet alleen voor toeristen, alle inwoners van Hulsberg zijn ook welkom!’. Dus wie toe is aan een ontspannen minivakantie waarin privacy centraal staan, kan voor een scherpe prijs en uitstekende kwaliteit terecht bij Sauna Resort Marx!

GEEN REACTIES