Het verhaal achter: ‘Electro Knols’

Het verhaal achter: ‘Electro Knols’

573
0
DELEN

HET VERHAAL ACHTER ELECTRO KNOLS

Tekst: Redactie De Hulsberger

ALS JONGE JONGEN IS HIJ AL GEÏNTRIGEERD DOOR ALLES WAT MET LICHT TE MAKEN HEEFT: HIJ HOUDT ZICH BEZIG MET DE WERKING, TOEPASSINGEN EN MOGELIJKHEDEN. DE OPLEIDING VOOR ELEKTROTECHNIEK EN -INSTALLATIES IS EEN LOGISCHE KEUZE. HENK KNOLS HEEFT VAN ZIJN PASSIE ZIJN WERK GEMAAKT.

Als 20-jarige komt Henk, na zijn opleiding, in dienst bij Electro Hub Bemelmans. ‘Ik kwam regelmatig in zijn zaak, omdat ik voor mijn hobby en tijdens de opleiding al wat klusjes uitvoerde.’ Al snel heeft Hub in de gaten dat Henk door zijn gedreven manier van werken en vaardigheid, een juiste dynamische kijk heeft op elektrotechnische hoogstandjes. Daarbij laat Henk, met nodig inzicht, van jongs af aan zien op een uiterst vakkundige manier elke situatie aan te kunnen.

Na het doorlopen van de reguliere scholen en daarnaast nog het volgen van diverse cursussen zoals: technicus sterkstroominstallaties, bedrijfsvoering elektrotechnieken diverse NEN-cursussen bij de VEV, komt er -na 9 jaar voor Hub te werken-, een punt waarop plannen gemaakt worden voor de toekomst.

Electro Bemelmans bestaat uit zowel de winkel als de buitendienst. Henk besluit in 1990 het elektrotechnische bedrijf over te nemen, de buitendienst, waarna in 1994 ook de winkel wordt overgenomen. Zijn vrouw Cecile doet in deze periode haar intrede. Door haar bedrijfsadministratieve en boekhoudkundige achtergrond, zorgt zij op haar manier voor de nodige vakkundige kennis. Daarbij runt zij tevens de winkel met alle daaruit voorvloeiende werkzaamheden.

In 1991 completeert de tweeling Irene en Tim het gezin. Een hectische tijd breekt aan, want naast het opvoeden van de kids en de verhuizing naar het winkelpand aan de Kerkstraat, blijft alle bedrijvigheid doorlopen. Cecile vertelt: ‘Er was ontzettend veel te doen: inkopen, verkopen, bezorgen, ophalen, uitleg geven, reparatieservice, administratie bijwerken, de winkel op orde houden, gesprekken met vertegenwoordigers voeren en nog de werkzaamheden bij projecten.’ De optelsom van verschillende factoren maakt dat ze in 1998 stoppen met de winkel. ‘Dat was een goede keuze, waar we nog steeds volledig achterstaan’, aldus Henk en Cecile. Ondanks alle hectiek maakt Henk tijd voor het gezin. Doordeweeks met Tim naar voetbaltraining, fietsen en zwemles met Irene en iedere zondag met zijn vieren genieten van leuke uitstapjes en vakanties.

Vanaf die tijd kan Henk zich weer volop bezighouden met het werk waarvoor hij in de wieg gelegd is. Naast de overgenomen klanten van Hub Bemelmans, trekt Henk een grote klantenkring van heinde en ver aan. Achter de schermen blijft Cecile betrokken op administratief en boekhoudkundig vlak. Gecombineerd met een baan buitenshuis én de zorg voor hun tweeling lukte dat prima, totdat een noodlottig ongeval op 16 januari 2010 een abrupt einde brengt aan zijn functioneren. Door zijn enorme wilskracht en doorzettingsvermogen weet hij zich echter weer terug te knokken, waarna hij met behulp van fysio en sporten na verloop van tijd zijn scheen- en kuitbeen weer gedeeltelijk kan gebruiken.

Henk vertelt: ‘Toen ik me inschreef bij de Kamer van Koophandel had ik 24 woningen opstaan. Dat hadden ze nog nooit meegemaakt! In die tijd werd er veel particulier gebouwd. Maar ik heb ook gewerkt voor o.a. aannemersbedrijf Ritzen en Storms uit Wijnandrade en diverse woningbouwverenigingen. De combinatie van particulieren en bedrijven was ideaal.’ ‘Via Storms kreeg ik prachtige projecten. Hij was een projectontwikkelaar in het klein en we hebben mooie dingen gemaakt.’ Ook in ons eigen dorp heeft Electro Knols een flinke staat van dienst: ‘We hebben diverse nieuwbouwwoningen in onze wijken van elektra voorzien.’ Nu werkt hijveel samen metAannemersbedrijf Steins, Aannemersbedrijf Souren en met Frans Hagemans IFH.

Kwaliteit staat bij Electro Knols voorop: ‘De wens van de klant staat centraal. Ik heb veel ervaring opgedaan in al die jaren en daarmee adviseer ik de klant zo goed mogelijk. Ik ga altijd voor een goede, maar realistische prijs. Ik wil een klant niet achteraf met onnodig meerwerk confronteren’. Dit is Henk Knols ten voeten uit: no-nonsense, soms te eerlijk. ‘Maar eigenlijk is dat alleen maar goed’, lacht hij. ‘Wat ik belangrijk vind, is dat een klant vooral achteraf tevreden is. Het moet niet alleen nu goed zijn, maar ook goed blijven.’ Dat Electro Knols al ruim 25 jaar vakmanschap mag leveren, beaamt dat. ‘In Mheer hebben we 20 jaar geleden een praktijk gemaakt. Nu krijgen we weer een aanvraag, ze zijn ons niet vergeten! Voor Kasteel Wijnandsrade zijn we de vaste elektra-installateur en we hebben enkele tandartspraktijken waar we regelmatig voor werken. Tandartsen veranderen en vernieuwen vaak. Ook werken we samen met architecten voor kleinere projecten en particulieren. Kwaliteit zorgt voor continuïteit!’

Henk vertelt: ‘Buiten de gebruikelijke elektrotechnische werkzaamheden komen er tegenwoordig veel aanvullende vragen. Waar een installateur eerst de aanleg van elektriciteit, lichtpunten en het plaatsen van stopcontacten verzorgde, komt er tegenwoordig meer bij kijken.’ Meer en soms luxe mogelijkheden zorgen voor een andere benadering: ‘Gemak en wellness worden steeds vaker gerealiseerd. Zo zijn er aanpassingen nodig om een jacuzzi of sauna te plaatsen, maar ook voor een uitgebreidere keuken met bijvoorbeeld inductiekookplaat. Dit zorgt dan niet alleen voor een andere aanleg van elektriciteit en stopcontacten, maar ook voor het aanpassen van de groepenkast. Dat zorgt er weer voor dat frequenter onderhoud van de stoppenkast zeker aan te raden is. We maken niet alleen maar lichtpunten, maar we verzorgen complete lichtplannen tot het installeren aan toe.’

Domotica is dé ontwikkeling op dit moment: het automatisch en op afstand besturen van apparaten en installaties. Deze intelligente toepassing zorgt voor meer gemak, comfort en veiligheid: thuis of op het werk. Dit zorgt veelal ook voor dalende energiekosten.

‘Er is tegenwoordig heel veel mogelijk: het programmeren van de thermostaat en verlichting, het regelen van ventilatie en zonwering. Zelfs audio en video kan zo aangestuurd worden. Het is echt een mooie combinatie van gemak, comfort en veiligheid en dat voor alle doelgroepen.’ Is dit dan niet veel duurder? ‘Als het bij verbouw of nieuwbouw meteen wordt meegenomen zijn de kostenverschillen klein, maar het gebruiksgemak groot. Bovendien zijn er veel draadloze toepassingen, kappen en breken is meestal niet meer nodig.’

Met zijn uitmuntende vakkennis en uitstekende praktische kijk op zaken is Henk Knols voor iedereen een geschikte partner. En na alle jaren spat de passie er nog vanaf zoals deze ooit ontstond bij de jonge jongen.

ELECTRO KNOLS
HENK & CECILE KNOLS
KERKSTRAAT 40
6336 BB HULSBERG

045 405 90 88
06 22 47 69 16
06 13 49 94 45

WWW.ELECTROKNOLS.NL
WIJ VERLICHTEN UW WENSEN! ONZE SLOGAN LAAT ZIEN WIE WE ZIJN, ONZE AMBITIE IS OM DE JUISTE TECHNIEK TOE TE PASSEN BIJ UW VERBOUWING, NIEUWBOUW OF STORINGEN, WAARVOOR U BIJ ONS ALTIJD TERECHT KUNT.

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER