Het verhaal achter: ‘Cup&Vino Landelijk Euverem‘

Het verhaal achter: ‘Cup&Vino Landelijk Euverem‘

645
0
DELEN

HET VERHAAL ACHTER CUP&VINO LANDELIJK EUVEREM

Tekst: Redactie De Hulsberger

WANNEER IEMAND DE PLAATS EUVEREM HOORT, VRAGEN VEELAL MENSEN: ‘WAAR IS DAT OOK ALWEER’? HET ANTWOORD: ‘DAAR WAAR VROEGER FORELDORADO LAG’ DOET VERVOLGENS WEL EEN BELLETJE RINKELEN. INMIDDELS VERGANE GLORIE MAAR VOOR VELE NOG STEEDS EEN HERKENNINGSPUNT IN HET LIMBURGSE HEUVELLANDSCHAP. DAAR TEGENOVER LIGT CAMPING OSEBOS WAAR JO EN KARIN PINCKAERS INMIDDELS DE 3E GENERATIE IS DIE DEZE CAMPING UITBAAT.

Nu zult u zich vast afvragen wat een verhaal over Euverem in De Hulsberger te zoeken heeft. Een verklaring is echter snel gegeven, want al bijna een jaar rijden twee echte ‘Hulsbergers’ vrijwel dagelijks hiernaartoe om hun zaak te runnen. Familie Pinckaers besloot in 2015 om het horeca-gedeelte uitte besteden waardoor er een tweede Cup & Vino geopend werd. Angelo Hubens zou, na 3 jaar achter de koffiemachine in Valkenburg, deze zaak gaan leiden maar al snel kwam de mogelijkheid om de zaak over te nemen en geheel op eigen benen te staan. Angelo wilde dit heel graag, maar niet alleen. Dus belde hij in april 2016 Chris Dormans met de vraag: heb je tijd voor een kop koffie? Diezelfde avond stapte Chris nog in de auto en stelde Angelo die prangende vraag die al een aantal dagen door zijn hoofd spookte: wil je samen met mij het avontuur Cup&Vino Euverem aangaan? Deze vraag werd natuurlijk met een volmondig ja beantwoord!

Het landelijkgelegen Cup&Vino Euverem is een ontmoetingsplaats voor jong en oud. Bij aankomst valt de ruime parkeerplaats met naastgelegen speeltuin voor de kinderen meteen op. De drinkbak voor de viervoeters bij de ingang en een borstel om schoenen schoon te vegen duiden erop dat honden en wandelaars meer dan welkom zijn. De zaak is van binnen landelijk ingericht en dit zorgt voor een huiselijke, ongedwongen sfeer. Vanuit de zaak heeft de bezoeker evenals buiten op het terras een geweldig panorama uitzicht over het Gulpdal.

Inmiddels zijn Angelo en Chris bijna een jaar bezig in Euverem en kijken ze terug op een succesvol eerste jaar. ‘We hebben als jonge jongens een grote stap gemaakt door voor ons zelf te beginnen, maar zijn er heilig van overtuigd dat wij de juiste beslissing hebben genomen’ citeert Angelo. Chris vult aan: ‘Hoe mooi is het, dat je samen als vrienden een gedeelde droom waar kunt maken. Buiten het feit dat er serieus gewerkt moeten worden en je constant met je onderneming bezig bent houden we beide van een lolletje en wordt er ook vaak genoeg gelachen’.

‘We onderscheiden ons natuurlijk met onze koffie, maar vinden de kwaliteit van alle gerechten minstens net zo belangrijk. We werken zoveel als mogelijk met verse producten van lokale leveranciers en maken vrijwel alles zelf gaat Angelo verder. Dat Cup&Vino zich onderscheidt met hun koffies kunnen wij alleen maar beamen, want de cappuccino’s die inmiddels geserveerd zijn, zijn fantastisch!

De kaart is zeer gevarieerd. Niet alleen voor lunch, maar ook voor het diner staat er voor ieder wat wils op de kaart. Op aanraden van Thijs Voncken, ook afkomstig uit Hulsberg en werkzaam bij Cup&Vino in Euverem, bestellen wij de Cup&Vino sandwich. Boerenbrood, ingesmeerd met een huisgemaakt sausje waarvan de ingrediënten een goed bewaard geheim zijn, gemarineerde kip, gebakken Parmaham met tomaat en sla. En Thijs heeft niet gelogen, want deze sandwich is héérlijk.

Niet alleen in de zomer, maar ook in de winter is er hier genoeg te beleven. Zo worden er regelmatig thema-avonden georganiseerd zoals Preuverem en Serata Della Pizza. Bij de thema-avond Preuverem wordt er een proeverij geserveerd van vele gerechten die op de kaart staan en bij de pizza-avond kan men onbeperkt genieten van pizza’s welke bereidt worden in een echte Italiaanse hout gestookte oven die prominent in de zaak staat, iets unieks! Daarnaast leent de zaak zich uitstekend voor speciale gelegenheden, zoals bijvoorbeeld een communiefeest.

We sluiten ons bezoek af met een wandeling door het Gulpdal. Cup&Vino is namelijk startpunt van verschillende wandelroutes welke gratis te verkrijgen zijn. En ook deze wandeling is prachtig.

Cup&Vino Landelijk Euverem is inderdaad een ontmoetingsplek voor jong én oud, in de zomer én in de winter. Kinderen in de speeltuin, zelf met een glaasje wijn en een borrelplankje op het terras of in de sfeervolle zaak….Hier weten ze wat ongedwongen genieten is.

CUP&VINO LANDELIJK EUVEREM
ANGELO HUBENS & CHRIS DORMANS
OSEBOS 1
6271 PP GULPEN

043 – 321 48 55
WWW.CUPANDVINO.NL

ZIE ONZE WEBSITE VOOR DE OPENINGSTIJDEN
LIKE ONS OP FACEBOOK!

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER