Het verhaal achter: ‘Beautypoint Hulsberg’

Het verhaal achter: ‘Beautypoint Hulsberg’

711
0
DELEN

HET VERHAAL ACHTER BEAUTYPOINT HULSBERG

Tekst: Redactie De Hulsberger

WAT TACHTIG JAAR GELEDEN BEGON ALS KAPSALON MEERS IS UITGEGROEID TOT BEAUTYPOINT HULSBERG: BEAUTY ONDER ÉÉN DAK. ZOWEL KAPSALON LIZY & MARIELLE ALS SCHOONHEIDSSALON JANNELLE ZORGEN VOOR EEN TOTALE BEAUTY-ERVARING. EEN ECHTE ONE-STOP-SHOP OP HET GEBIED VAN SCHOENHEID DUS.

Op 23 december 1936 zaten de eerste Hulsbergers in de kapstoelen van Kapsalon Meers aan het Wilhelminaplein bij het begin van de Wissengracht. Schoondochter Lizy neemt de zaak in 1973 over. Op 22 oktober vindt de receptie plaats en op 23 oktober wordt er geknipt!

Zij verandert de naam in Kapsalon Lizy. ‘Eeg en ik waren dat jaar Prins en Prinses van het Beumerwald. Nu, 4 x 11 jaar later, vieren wij ons carnavalsjubileum met een artikel over de kapsalon in De Hulsberger! Van het Wilhelminaplein verhuisden de salon naar de hoek van de Schoolstraat en de St. Clemensstraat. Daar verkochten we ook nog sigaretten, sigaren, tabak en snoep. Zelfs kleding! En in de zomer natuurlijk ijs’, vertelt Lizy. ‘Soms vroeg een kwajongen welke ijsjes we allemaal hadden. Dan liep ik naar de kelder om te kijken, maar ondertussen werd er stiekem wat snoep gepakt!’ In 1987 gaat de schop in de grond voor de huidige locatie. Met boven Lizy’s kapsalon en beneden de groothandel van Eeg Meers.

De kapsalon kent een gezonde groei. In 1991 gaat Marielle bij haar moeder aan de slag. Als jannelle in juli 2002 op hetzelfde adres als schoonheidsspecialiste haar eigen salon opent, is de hele familie Meers onder één dak aan het werk. Net
zoals moeder Lizy, kapster sinds haar veertiende, zijn Marielle en Jannelle jong begonnen. Jannelle weet al dat ze schoonheidsspecialiste wil worden als ze vier is. Net twaalf weet ze het zeker: ‘Als ik achttien ben, open ik mijn salon!’ En zo gebeurt het ook, op de dag van haar laatste tentamen.

Sinds 2012 gaan de kap- en schoonheidssalon samen door het leven als Beautypoint Hulsberg. ‘je ziet niet vaak dat die onder één dak zitten. We kunnen zo optimaal samenwerken. Dat is vooral voor de klant erg handig. Natuurlijk hebben we ook klanten die voor een van de twee komen’, aldus Lizy.

De drie dames weten het honderd procent zeker: ze hebben het mooiste beroep denkbaar. Lizy: ‘Het kappersvak is continu in beweging. Dat maakt het ongelooflijk leuk. Het inspireert. En dat geeft weer energie.’ Marielle vult aan: ‘Als je het vak goed wilt blijven uitoefenen moet je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen. We volgen regelmatig allerlei cursussen en bijscholingen. In de winter wel twee per maand.’ Marielle mag zich de Limburgse kleurspecialist van een Italiaanse producent noemen. ‘Af en toe komen collega’s langs voor advies. Ik help ze natuurlijk graag.’

De Kapsalon en schoonheidssalon werken uitsluitend met hoogwaardige kwaliteitsproducten. ‘We staan voor een gezonde huid en gezond haar. Alles wat we gebruiken is verantwoord en op natuurlijke basis’, aldus Jannelle. Zij werkt met het merk Sans Soucis. ‘Alleen gediplomeerde specialisten mogen dat. Ieder jaar moet ik wel op cursus. Zo blijft het juiste gebruikverzekerd en mijn kennis up-to-date.’ Haar schoonheidssalon is ANBOS-erkend: een garantie dat een gediplomeerde schoonheidsspecialiste met erkende Nederlandse diploma’s aan het werk is. Ook zijn beide salons erkende leerbedrijven.

Beautypoint Hulsberg is van alle markten thuis: ze knippen en kleuren, stylen nagels en verlengen wimpers, verzorgen een permanente make-up en pedicuren. De dames zijn echter van meer markten thuis. Zo behandelt jannelle nu ook acné. De meeste verzekeraars vergoeden dit. Een complete behandeling voor een bruiloft, gala of andere festiviteit? Ook daar draaien Lizy, Marielle en Jannelle hun hand niet voor om. Ze hebben zelfs al een familie uit Kroatië tot in de puntjes verzorgd voor een bruiloft in Maastricht. Dat geldt natuurlijk ook voor een ladies night, vrijgezellenfeest of kinderfeestje. De high tea voor dit jaar is al gepland, alleen de datum moeten ze nog prikken. En voor de communicantjes gaan zelfs op zondag de deuren open.

Beautypoint Hulsberg werkte mee aan ‘In ‘t Nuuj’ van Omroep Groot Nuth. Wie verdiende in het zonnetje te worden gezet, kreeg een verwendag en metamorfose. ‘We willen graag iedereen van dienst zijn. Het idee dat een schoonheidsbehandeling vooral erg luxe is, is achterhaald. We leggen iedereen graag in de watten. Of het nu een knipbeurt is of een complete behandeling, we doen voor iedereen ons uiterste best. Als de klant stralend naar buiten loopt is onze missie geslaagd. Dat maakt ons beroep elke dag heel bijzonder en leuk!

We hopen dat we de komende jaren nog veel mensen mogen verwennen in ons familiebedrijf!’

BEAUTYPOINT HULSBERG
LIZY, MARIELLE EN JANELLE MEERS
ST. CLEMENSSTRAAT 2
6336 BC HULSBERG

045 – 405 21 65
WWW.BEAUTYPOINTHULSBERG.NL

OPENINGSTIJDEN
DINSDAG 8:30 – 17:00
WOENSDAG 8:30 – 13:00
DONDERDAG 8:30 – 19:00
VRIJ DAG 9:30 – 17:00
ZATERDAG 7:00 – 14:00

LIKE ONS OP FACEBOOK!

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER