Thijs Voncken (25) debuteert in betaald voetbal

Thijs Voncken (25) debuteert in betaald voetbal

2285
0
DELEN

Tekst en foto’s: Stan Pinkaarts

In 2017 stapelen zich de hoogtepunten op voor KNVB-scheidsrechter Thijs Voncken. Vandaag, 25 augustus, debuteert hij in het betaald voetbal.

Op 24 februari debuteert hij in de Eredivisie voor vrouwen, waar hij de leiding heeft over de wedstrijd FC Twente – sc Heerenveen met, aan Twente kant, de latere Europees Kampioenen captain Sherida Spitse, Lineth Beerensteyn en Renate Jansen. In het voorjaar volgen wedstrijden in de top van het amateurvoetbal.

De voorbereiding op het seizoen 2017-2018 start al even voortvarend met de oefenwedstrijd AZ -VVCS op 29 juli en de complimenten van AZ-coach en oud-international John van den Brom. Afgelopen zaterdag debuteert Thijs als scheidsrechter tijdens het KNVB-bekertoernooi tijdens de wedstrijd vv Chevremont (1e klasse) – AVV Swift (hoofdklasse) uit Amsterdam. Afgelopen woensdag volgt wederom een wedstrijd in het KNVB-bekertoernooi, maar nu van 3e divisionisten Hercules (Utrecht) en vv Dongen.

En dan vandaag het debuut in het betaald voetbal. Dit keer niet als leidsman, maar als vierde official. Aan de zijde van arbiter Freek van Herk en assistenten Steven van der Vrande en Ralf van Vlokhoven maakt Thijs zijn debuut in de Jupiler League tijdens Helmond Sport – Jong PSV.

Het leidsteam kent veel vertrouwen van de KNVB. Arbiter Van Herk debuteert twee jaar geleden in het betaald voetbal op 26-jarige leeftijd. Assistent Van der Vrande doet hetzelfde op 24-jarige leeftijd. Assistent Van Vlokhoven debuteert, net als Thijs, deze avond.

Helmond Sport – Jong PSV is de tweede wedstrijd van het seizoen 2017-2018. Een wedstrijd met grote belangen dus. De eerste helft verloopt rustig, waarbij de wedstrijdleiding geen problemen kent. Na de rust verandert het spelbeeld en wordt de wedstrijd een stuk interessanter. Helmond Sport komt op voorsprong. Een kwartier voor tijd denkt heel Helmond aan een corner, maar de arbiter van dienst beslist anders. De doeltrap die volgt mondt uit in een Eindhovense aanval die leidt tot de gelijkmaker: 1-1. Reden voor de Helmond Sport-bank om verhaal te halen bij de vierde official Thijs. Rustig verwijst hij de heren naar de dug-out. Uiteindelijk neemt arbiter Van Herk het over en stopt de discussie. In de tweede helft voert Thijs het maximaal aantal wissels uit: 6 stuks. Na de 1-2 van Jong PSV mag hij ook nog 4 minuten extra speeltijd aangeven.

Thijs kan tevreden terug kijken op een mooie avond. Al zal de honger naar het echte werk alleen maar zijn toegenomen. Hopelijk volgt een wedstrijd leiden in het betaald voetbal snel!

De Hulsberger dankt Helmond Sport voor het gastvrije ontvangst en het mogelijk maken van dit verslag. In het bijzonder Ronnie Vriens (manager marketing en communicatie) en Pieter Lammers (scheidsrechterbegeleiding). 

Lavans Stadion Helmond

Ontspannen gespannen voor de wedstrijd
Kijkend naar de voorbereiding met achter zich stadionspeaker Martie Jeuken
Scheidsrechter Van Herk met zijn assistenten Van der Vrande en Van Vlokhoven
Opkomst van de spelers
Focussen op de wedstrijd
Contact met de assistent
Volgen van de wedstrijd
Met Helmond Sport-trainer Roy Hendriksen in betere tijden
Met Jong PSV-trainer Dennis Haar
Vanaf de perstribune
Vanaf het veld
Routinier Braber moet wachten voordat hij het veld weer kan betreden
Assistent en vierde official maken wissel mogelijk
Matchwinner Laursen komt binnen de lijnen
Assistent-trainer Strijbosch komt verhaal halen na de gelijkmaker
Ook uit het veld klinken protesten
Scheidsrechter Van Herk beschermd zijn vierde official
Trainer Hendriksen en routinier Braber blijven het er niet mee eens
De wedstrijd gaat door
4 minuten extra tijd
Eindstand 1-2

 

 

 

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER