SV Hulsberg promoveert naar de 4e Klasse!

SV Hulsberg promoveert naar de 4e Klasse!

1160
0
DELEN

Hulsberg – We schrijven het seizoen 2005-2006. Een inktzwarte periode in de historie van SV Hulsberg. Na enkele succesvolle jaren degradeert Hulsberg voor het eerst in haar bestaan naar de 5e klasse. Een treurig moment waarbij bij veel mensen die SV Hulsberg een warm hart toedragen nog steeds de haren overeind gaan staan als men hieraan terugdenkt. Het toenmalig bestuur kiest een nieuwe weg en besluit door te gaan met alleen maar jongens uit de eigen jeugd en geen spelers meer van buitenaf te ‘halen’. Doel moet zijn: een stabiele 4e klasser worden met af en toe een uitschieter naar de 3e klasse. Daar de ploeg op dat moment erg jong is, beseft men zich dat dit tijd zal kosten. Het eerste seizoen in de 5eklasse (2006-2007) behaalt SV Hulsberg nog een verdienstelijke 3e plaats maar de jaren daaropvolgend worden de prestaties alsmaar slechter en lijkt een terugkeer naar de 4e klasse verre van haalbaar. Een degradatie naar de laagste klasse van het amateurvoetbal (6e klasse) houdt echter niemand voormogelijk. Toch gebeurt het ‘onmogelijke’. De gifbeker moet schijnbaar helemaal leeg en notabene op bezoek bij ‘rivaal’ Schimmert zakt Hulsberg in het seizoen 2009-2010 definitief af naar de kelder van het amateur voetbal. Ook op bestuurlijk vlak zijn er de nodige zorgen. De geplande nieuwbouw van de accommodatie langs de snelweg gaat niet door en ook renovatie van de bestaande bouw laat op zich wachten. Dit terwijl de faciliteiten alsmaar slechter worden en ook het hoofdveld dramatisch te noemen is.

Trainer Ger van der Wijst wordt gehaald. Een echte clubman, met op zowel trainer- als spelersvlak aardig wat ervaring, moet SV Hulsberg uit het slop trekken. Hij heeft er 2 seizoenen voor nodig om terug te keren naar de 5e klasse. De weg naar boven lijkt ingezet maar niets is minder waar. Na één seizoen in de 5e klasse degradeert Hulsberg wederom. Dit keer gebeurt dit op bezoek bij een andere buur, het toenmalige Klimmania TC. De ontzetting is groot: hoe kan het toch dat een ploeg met wel degelijk kwaliteit het niet voor elkaar krijgt om te presteren? Trainer Ger krijgt dan ook weer de opdracht om zo snel mogelijk uit deze put te komen. Inmiddels is men gestart aan de renovatie/nieuwbouw van de kleedaccommodaties en kantine. Ook deze keer is het verblijf in de 6e klasse gelukkig van korte duur. In het seizoen 2013/2014 eindigt SV Hulsberg 2e achter Wijlre maar promoveert toch rechtstreeks naar de 5e klasse. Na 4,5 seizoen wordt er afscheid genomen van hoofdtrainer Ger. Een besluit dat pijn doet omdat Ger echt iemand ‘van os’ geworden is. Minder pijn doet het verdwijnen van het slechte hoofdveld. In de zomer van 2014 wordt er namelijk gestart met de aanleg van een kunstgrasveld.

De zoektocht naar een nieuwe hoofdtrainer eindigt bij Maurice Ubags. Ook Maurice heeft de nodige ervaring en is volgens het bestuur de juiste opvolger van Ger. Ook het tweede elftal krijgt een nieuwe trainer. Pieter Wetzels, door blessureleed vroegtijdig moeten stoppen met voetbal, gaat een trainerscursus volgen en fungeren als assistent van Maurice.

Bij de aanvang van het seizoen 2014-2015 zijn de verwachtingen niet al te hoog. In de voorbereiding speelt men niet goed en wordt er zelfs geen enkele bekerwedstrijd gewonnen. Dit terwijl de tegenstanders in deze bekerronde gelijkwaardig zouden moeten zijn. Trainer Maurice is nog duidelijk op zoek naar zijn ideale speelstijl. Omdat na dit seizoen de 6e klasse geschrapt wordt zou degraderen niet meer kunnen, maar over promotie wordt weinig al dan niet gesproken. Omdat de aanleg van het kunstgrasveld enige vertraging heeft opgelopen speelt SV Hulsberg t/m oktober alleen maar uitwedstrijden. Op voorhand niet het meest ideale beeld van het verloop van de competitie voor een ploeg die nog duidelijk zoekende is. Toch weet Hulsberg de nodige punten te verzamelen en wordt er zelfs sinds lange tijd weer eens gewonnen van Schimmert. Naar mate het seizoen vordert raakt het team steeds meer op elkaar ingespeeld en wordt er stiekem toch eens geïnformeerd naar de promotieregeling welke dit seizoen van toepassing is. Hier blijkt dat de eerste 3 ploegen op de ranglijst rechtstreeks promoveren.

Bij de opening van het nieuwe kunstgrasveld kan er zelfs een periodetitel gehaald worden. Het team blijkt op dat moment niet bestand tegen de extra druk en gaat onverwachts ten onder in de eerste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Rimburg. Gelukkig herpakt Hulsberg zich en worden de daarop volgende wedstrijden wel gewonnen. Ook op bezoek bij koploper RKTSV in Terwinselen weet Hulsberg een punt mee naar huis te nemen.

Ook het tweede elftal heeft opstartproblemen maar gaat steeds beter spelen naarmate het seizoen vordert. Er wordt zelfs gewonnen van nr. 1 titelkandidaat Minor 3. Hulsberg 2 staat halverwege het seizoen in de subtop van de reserve 4e Klasse B en laat bij vlagen leuk voetbal zien.

Na de winterstop gaan beide elftallen door met winnen. Op 8 maart komt Schimmert op bezoek en weer lijkt Hulsberg aan het langste eind te trekken. De gasten weten echter vlak voor tijd de gelijkmaker te scoren en nemen zodoende een punt mee naar Schimmert. De koppositie in de 5e Klasse B wordt voortdurend afgewisseld met RKTSV. Met nog 3 wedstrijden te spelen komt Terwinselen een voorsprong van 3 punten verdedigen in Hulsberg. Dit lijkt helemaal mis te gaan voor de ploeg uit Kerkrade. Een prima spelend Hulsberg troeft TSV in de eerste helft helemaal af en gaat met een 2-0 voorsprong rusten. Helaas weet Hulsberg dit hoge niveau in de tweede helft niet vast te houden en komt TSV terug tot 2-2.  Het verschil blijft dus drie punten en een kampioenschap is steeds lastiger haalbaar.

De voorlaatste wedstrijd van het seizoen is tegen Schinnen. Bij winst is Hulsberg zeker van promotie maar ook deze keer komt Hulsberg niet verder dan een gelijkspel. Extra zuur, omdat TSV verliest van Schimmert en Hulsberg dus op gelijke hoogte had kunnen komen.
Het tweede elftal is na een zege op FC Gulpen inmiddels zeker van het spelen van nacompetitie. Een puike prestatie van de mannen van trainer Pieter Wetzels!

In de allerlaatste thuiswedstrijd van het seizoen moet het dus gebeuren. Een punt zou genoeg zijn om de 3e plek veilig te stellen en op die manier rechtstreeks te promoveren naar de 4e klasse. Tegenstander is Abdissenbosch. Een matige ploeg die het thuis in Landgraaf op een slecht veld aardig wat tegenstanders lastig weet te maken, maar in uitwedstrijden tot dusverre nog niet veel punten pakt. Hulsberg moet ervoor zorgen dat het deze keer niet bezwijkt onder de extra druk die het promoveren met zich meebrengt. Gelukkig doet het precies wat het moet doen en zorgt Hulsberg dat er na 10 minuten al een 2-0 voorsprong op het scorebord staat. Doelpuntenmakers zijn Dion en Timo. Na zo’n 20 minuten besluit Hulsberg nog een tandje bij te schakelen en krikt men de score binnen 9 min op naar 6-0! Deze keer weet Dion 2x het net te vinden, Timo 1x en Hans 1x. Met een riante voorsprong gaat men de kleedkamer in en informeert nog even wat het bij TSV en Schimmert staat. Als deze ploegen beide verliezen en Hulsberg wint zou men immers alsnog kampioen zijn. Beide staan echter voor en dit scenario wordt dan ook weer snel in de ijskast gelegd.

Voor het hoogtepunt van de wedstrijd spoelen we door naar de voorlaatste minuut. Mister SV Hulsberg Roland Leunissen (Leuntje) speelt zijn laatste minuten in het geel-rode shirt en iedereen gunt hem zijn afscheidsdoelpunt. Dit doelpunt komt er dan ook waarmee Leuntje de eindstand op
8-0 zet. Timo is diegene die daarvoor het 7e doelpunt maakte. Na het laatste fluitsignaal barst het feest los en is Hulsberg EINDELIJK terug in die voor ons zo felbegeerde 4e Klasse!

Wat aan het begin van dit seizoen niemand durfde te voorspellen gebeurt! Om de woorden van Leuntje te gebruiken: de cirkel is rond. Een mooier afscheid bestaat er dan ook niet voor Leun. Hij heeft de succesjaren begin 2000 meegemaakt, maar ook de zwarte bladzijden in de clubgeschiedenis. Maar liefst 18 jaar maakt hij deel uit van de SVH-selectie en is een nachtmerrie voor menig verdediger. Hij heeft in een geweldig elftal afscheid mogen nemen. Een elftal dat er staat en waar het plezier van afstraalt! Maar belangrijker nog: een elftal waar nog rek in zit.

Jonge snelle buitenspelers, een spits die meer dan 30 doelpunten in een seizoen maakt – meerdere aanbiedingen van andere clubs krijgt, maar gewoon lekker bij SV Hulsberg blijft – routine met toekomstig papa Anton in de verdediging. Aanjager Hans die altijd voorop gaat in de strijd. Stille, maar misschien wel een van de belangrijkste krachten, Tim Blanken.  En alle andere spelers van de selectie. De concurrentie is groot en wordt komend seizoen alleen maar groter.  Wie weet is de 4e Klasse lang niet het plafond van dit elftal?

Zoals uit dit verslag valt op te maken: het gaat goed met SV Hulsberg. Zowel op sportief als op financieel vlak mogen wij trots zijn op de prestaties die er worden neergezet. Onze prestatieve seniorenelftallen draaien  mee in de bovenste regionen en het plezier bij de recreatieve teams is groots. Er ligt een geweldige accommodatie aan de Mesweg welke dagelijks door veel jeugd zowel tijdens als voor- en na trainingsuren veelvuldig gebruikt wordt. Ook hier gaan wij de vruchten van plukken. Zij zullen er samen met ons voor moeten zorgen dat Hulsberg nooit meer afdaalt naar die laagste klasse. Want daar horen wij niet. We zijn terug waar we thuishoren. Met grote dank aan alle supporters en sponsors die er iedere week voor zorgen dat een uitwedstrijd voor Hulsberg eens thuiswedstrijd is.

SV Hulsberg, d’r is mer ein clubke.. SV Hulsberg, dat zeen v’r allemaol!

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER