Stomdronken Belgisch drietal veroorzaakt chaos in Hulsberg

Stomdronken Belgisch drietal veroorzaakt chaos in Hulsberg

1366
0
DELEN

Vanochtend, 6 juli 2018, vlak voor 06.00u heeft een drietal uit het Belgische Verviers voor flink wat opschudding onderaan de Schoolstraat in Hulsberg gezorgd. De buurtbewoners werden opgeschrikt voor slippende geluiden gevolgd door een luide knal.

“Ik lag nog half te slapen en dacht eerst dat ik aan het dromen was, maar dat bleek niet het geval. Ik hoorde twee keer kort achter elkaar een slippend geluid en daarna volgde er een knal.” aldus een van de buurtbewoners. Uiteindelijk bleek dat de bestuurder in de slip is geraakt, een stoeprand heeft geraakt en daarmee het recht voorwiel zwaar heeft beschadigd en een klapband  heeft gekregen.

Het duurde niet lang of verschillende omwonenden hadden zich op straat verzameld. Daar zag ze een auto schuin op het zijweggetje van de Schoolstraat staan. “Er liep een man met ontbloot bovenlijf over straat ter hoogte van de bushalte te schreeuwen en te tieren in het Frans. Toen de enige vrouw van het drietal zag dat verschillende mensen aan het bellen was, kwam ze de straat af gehold en riep iets in de trant van ‘….la police?…. la police?’. Ze hadden dus in de gaten dat de politie inmiddels werd gealarmeerd. Dat was voor hun het teken om zich uit de voeten te maken.”

Daarop zijn ze met z’n drieën in de zwaargehavende auto gestapt en weggereden. Een van de buurtbewoners is ze met de auto gevolgd en kwam tot de conclusie dat ze niet verder konden rijden. “Ze hebben de auto toen bij de parkeerplaats tegenover de basisschool gezet en zijn te voet verder gegaan.”

Toen de politie ter plaatse kwam, bevond het drietal zich ter hoogte van de huisartsenpost. Aan de hand van ooggetuigenverklaringen zijn twee van de drie mensen opgepakt en meegenomen. De derde, tevens de enige die niet voor of na het voorval had gereden, kreeg het  bericht dat hij weg moest gaan.

Tijdens het staande houden verklaarde het drietal onder invloed van drank en drugs te zijn. Er zijn verder geen gewonden gevallen, al zal het drietal later vandaag een flinke kater hebben.

Een reconstructie:

GEEN REACTIES