REDACTIE

JIM COUMANS

Niet geboren, maar wel getogen in Hulsberg. Na omzwervingen in Delft, Maastricht en Valkenburg wist ik dat er maar één plek was waar ik graag wilde wonen: Hulsberg. Ik wil me graag actief inzetten om de Hulsbergse inwoners, verenigingen en bedrijven te verbinden en het dorp te promoten.

STAN PINKAARTS

Op de geboorte na vanaf het eerste moment een rasechte Hulsberger. Begaan met het wel en wee van ons prachtige dorp en altijd bereid om een steentje bij te dragen. Ik hoop met De Hulsberger de binding te kunnen versterken en de verbinding tussen inwoners, verenigingen en ondernemers te bevorderen.

CHRIS DORMANS

Altijd trots erop geweest om ‘Hulsberger’ te mogen zijn. Een hechte gemeenschap met een historie, een rijk verenigingsleven en gepassioneerd ondernemerschap maken Hulsberg tot een geliefde plek om te wonen. Middels de Hulsberger hoop ik een verbindende schakel te kunnen zijn tussen alles en iedereen die met ons mooie dorp begaan is.

GASTREDACTIE

JO HUNTJENS

Jo is de archivaris van ons dorp. Vanuit zijn passie voor de geschiedenis van Hulsberg verscheen in 2008 zijn boek ‘Hulsberg: Mien dórpke’. Voor De Hulsberger zal hij maandelijks een artikel schrijven voor de categorie ‘Hulsbergse Historie’. Hier zullen personen, plekken, gebeurtenissen uit de rijke Hulsbergse geschiedenis worden belicht.

HELGA KEULEN

Gebaore en getaoge mèt Hölsbergs es mien modertaal, höb ich mich jaore geleje verdeep in ’t Limburgs. Veural ’t gebroek van (vergaete) weurd, de klanke mèt de sjuuste sjpelling hiejvan en de versjille in de dialecte interesseert mich gans hel. En noe wie d’r ummer miè luuj Limburgs gónt sjrieve, liek ’t mich sjiek um same mèt uch ’t Hölsbergs op de kaart te zètte.

ROB DIJKSMAN

Geboren in Delft (1941) kwam Rob met Els na Amsterdam en wat jaren in Schotland naar Limburg. Rob: ‘Wij hadden het al snel bekeken, hier gaan we nooit meer weg.’ Hij woont nu 43 jaar in Hulsberg en helpt met zijn vakkennis graag mee aan de verdere ontwikkeling van De Hulsberger.

MARLOES HAGEMANS

Ben er trots op een ‘Hulsbergs meadje’ te zijn. Hulsberg is een dorp dat leeft. Met en voor elkaar moeten we dit zo houden. De Hulsberger houdt ons hierin up to date. Ik hoop af en toe een bijdrage te kunnen leveren aan De Hulsberger met mijn schrijfsels. 

EDWIN VERHEIJEN

Edwin is Aalbekenaar in den vreemde. Een van zijn hobby’s is het blootleggen van de geschiedenis van de buurtschap waar hij opgroeide. Vooral de 17e en 18e eeuw hebben zijn warme interesse. Zijn devies: “Ook een klein dorpje heeft een geschiedenis die het (her)ontdekken waard is”. Daar zal af en toe iets over verschijnen in De Hulsberger.

OOK REDACTEUR WORDEN?

Lijkt het je ook leuk om artikelen te schrijven voor de website, Facebook-pagina of het Magazine van De Hulsberger, laat het ons dan weten.