Hulsberger in ‘t zonnetje: Lies Limpens-Frissen

Hulsberger in ‘t zonnetje: Lies Limpens-Frissen

955
0
DELEN

Bijna 88 jaar, en ze ‘danst’ nog dagelijks de trap op die naar het woongedeelte leidt in haar woning aan de Raadhuisstraat. Eenmaal boven zien we dat ze aan het breien is. ‘Dat is voor mijn achterkleinkind uit Nieuw-Zeeland’ zegt ze. ‘Wat leuk, u heeft een achterkleinkind!’. ‘Ja’ zegt ze triomfantelijk, ‘ 6 kinderen, 17 kleinkinderen en 1 achterkleinkind’. Op de vraag of ze via social media in contact blijft met haar dochter, schoonzoon en kleinkinderen in Nieuw-Zeeland begint ze te lachen. ‘Nee, daar moet ik allemaal niets van hebben en heb ik ook helemaal geen geduld voor. Laat mij maar lekker in de ‘koalhof’ graven!’

Nadat Lies Limpens-Frissen werd geboren in Heer verhuisde ze op vier jarige leeftijd naar de Wissengracht. Hier groeide ze op en leerde haar man Wiel kennen. Uiteindelijk hoefde ze alleen maar rechtdoor de straat over te steken om daar te komen waar ze uiteindelijk samen hun eigen huis bouwden, in de Raadhuisstraat dus. Hier hadden ze jarenlang hun eigen bedrijf, want haar man was smid/bankwerker. Lies werkte in de winkel maar was absoluut niet te beroerd om ook wat ijzerwerk in haar handen te pakken.

Dat ze graag werkt en bezig is merkten we al toen we een afspraak met Lies probeerden te plannen. Dat is knap lastig! Het is overigens verboden om haar mevrouw te noemen. ‘Dat houdt me jong’ zegt ze. Ze is nog steeds drie dagen in de week te vinden in het Panhuys. Hier helpt ze al 25 jaar als lectrice, koster, maakt ze deel uit van de pastorale groep en zit ze in het zangkoor. Daarnaast is ze op woensdag altijd lectrice in de kerk van de parochie H. Clemens.

Velen zullen Lies kennen van de zwemclub op vrijdag. Al 44 jaar gaat ze iedere vrijdag met de bus in de Joffer in Voerendaal zwemmen. Inmiddels ziet ze al de derde generatie in het water plonsen en zelf neemt ze ook nog steeds graag een duik in het water. Ook is ze al meer dan 50 jaar lid van vrouwengilde ‘Jong en Oud’.

Jarenlang was ze lid van het oranjecomité en hielp ze mee met alle festiviteiten rondom Koninginnedag. Inmiddels is het oranjecomité onderdeel geworden van KVW Hulsberg.

Al 53 jaar is ze lid van het damescomité van Koninklijke fanfare Sint Caecilia. Ook het damescomité heeft onlangs een nieuwe naam gekregen: Caecilia’s vriendenteam! Voor het 53e jaar zorgt ze dus al voor de innerlijke mens tijdens het Hoevefeest dat dit weekend weer plaatsvindt op camping ’t Hemelke.

Wanneer ze ergens nog wat tijd vrij heeft vindt ze biologisch tuinieren helemaal geweldig, breit ze dus graag en staat ze uren in de keuken. Zoals bijvoorbeeld met kerstmis als de hele familie komt eten. En of ze daarbij hulp nodig heeft? Nee hoor! Het liefst doet Lies alles zelf, want zij weet precies hoe iets moet smaken!

Voor al haar verdiensten als vrijwilliger is Lies in 1999 onderscheiden door de koningin als lid in de Orde van Oranje-Nassau. Met recht mogen we dan ook zeggen dat Lies Limpens-Frissen deze maand de Hulsberger in ’t zonnetje is!

GEEN REACTIES