Hulsberger in ‘t zonnetje: Loes Kuipers

Hulsberger in ‘t zonnetje: Loes Kuipers

870
0
DELEN

Als er een profiel gemaakt kan worden voor een betrokken vrijwilliger, zou het volgende kunnen passen: tomeloze inzet, het goed doen of niet, ontzettend gedreven, heel erg bescheiden en het vanzelfsprekend vinden dat men zich inzet voor de samenleving. Wellicht geldt dit niet voor iedereen, maar zeker wel voor Loes Kuipers.

Loes, 61 lentes jong, is vooral bekend als juffrouw Loes, een functie die ze al jarenlang uitoefent als leerkracht aan de basisschool Hulsberg. In de afgelopen jaren heeft Loes veel inwoners van Hulsberg voorbij zien komen als kleine dreumes in groep 1 of 2. “Een ontzettend leuke baan, je kunt er veel van jezelf in kwijt”, aldus Loes. Je zou bijna kunnen zeggen: Juffrouw Loes, wie is er niet mee groot geworden? Buiten haar beroep als juffrouw, zit Loes bepaald niet stil. Dat begint al met activiteiten die met de basisschool te maken hebben, maar toch echt vrijwilligerswerk zijn. Zo is ze al ruim 25 jaar betrokken bij de jaarlijkse kerstmusical. Samen met enkele collega’s zorgt ze ieder jaar voor een prachtig schouwspel, opgevoerd door de leerlingen van eerst groep 8 en nu groep 7, samen met de kleuters. Van het uitzoeken van het script en het regisseren van het stuk, tot het maken van decors en kleding, het oefenen en de complete omlijsting: Loes draait haar hand er niet voor om. Ook is ze betrokken bij de organisatie van het schoolcarnaval en mag Hulsberg mede door haar inzet genieten van de jaarlijkse kinderoptocht en hebben de kinderen een knallend carnavalsfeest op de vrijdag voor de echte carnaval.

Dat Loes houdt van musicals en dus zingen zal geen verrassing zijn, aangezien ze al 42 jaar lid is van het Gospelkoor. Het Gospelkoor heeft al meerdere malen themamissen opgeluisterd, waarbij liedjes en teksten op elkaar worden afgestemd. Ook hierbij is Loes actief betrokken. Het doet dan ook deugd dat de parochie dit verder wil oppakken. Jaren geleden heeft het Gospelkoor al een passieconcert gegeven. Is het landelijke bekende ‘The Passion’ wellicht in Hulsberg is ontstaan? “Ik denk het niet, maar wie weet!”

Vanuit het Gospelkoor is de link snel gelegd naar de parochie. Ze is betrokken bij de organisatie van de processie op het gebied van de Hulsbergse jeugd. Ooit begon de groep om zelf kleren te naaien en voor verschillende thema’s kostuums te maken. In vroegere tijden een hele organisatie, omdat er wel 90 tot 110 kinderen meeliepen. Nu is het iets eenvoudiger, met jaarlijks ongeveer 30 deelnemende kinderen. Dat wil niet zeggen dat er geen werk meer is, want tijden veranderen. Verder is Loes redactielid van de Clemens Klok, al heeft ze hier naar eigen zeggen een bescheiden bijdrage.

De SVH-revue heeft ook enkele jaren de betrokkenheid van Loes ervaren. Ze was betrokken bij de kindershow en heeft ze geholpen met het oefenen van de liedjes en dansjes. Ook loopt Loes al meer dan 40 jaar mee in de Beumerwaldse optocht. Eerst met het koor en later met een groep Ummer De Bie.

Met recht is Loes deze maand de Hulsberger in ’t Zonnetje!

GEEN REACTIES