Hulsberger aan ‘t woord: Ada Kok

Hulsberger aan ‘t woord: Ada Kok

2212
11
DELEN

Ik wil Rene bedanken voor het doorgeven van de pen. Ik heb de eerste edities van De Hulsberger met heel veel plezier gelezen en ik vind het leuk om ook een bijdrage te leveren!

Mijn naam is Ada Kok, 68 jaar en woon samen met mijn man Math 30 jaar in Hulsberg, aan de Jonkheer van de Maesenstraat. Mijn twee dochters, Charissa en Roxanne, zijn in Hulsberg opgegroeid, maar wonen nu in Valkenburg.

“Hulsberg betekent voor mij thuiskomen!”

Mijn zwemcarrière begon als 13-jarige in Amsterdam. In 1966 zwom ik met de estafetteploeg de 4 x 100 meter wisselslag op het EK in Utrecht en werden we Europees Kampioen. Door dit succes volgden uitnodigingen voor tal van openingen en feestjes. Zo ontvingen we ook een uitnodiging voor de carnavalsopening van Den Bosch én Valkenburg. Omdat dit op dezelfde dag was, werd er geloot wie naar welke plek zou gaan. Het lot bepaalde dat mijn zus Gretta en ik naar Valkenburg zouden afreizen. De prins carnaval van Valkenburg vond mijn zus wel leuk en daardoor kwam zij later vele malen terug in Valkenburg Om een lang verhaal kort te maken: mijn zus trouwde – niet met de Prins Carnaval maar met een andere Valkenburger – en ging in Valkenburg wonen. Door de bezoekjes aan mijn zus leerde ik zo mijn man kennen, al had ik destijds nog geen tijd voor de liefde. Trainingskampen en wedstrijden bepaalden op dat moment mijn leven.

Na mijn actieve zwemcarrière ging ik aan het werk voor het badpakkenmerk Speedo en was ik verantwoordelijk voor internationale sportmarketing en PR. Ik moest van Speedo dichtbij een vliegveld wonen, aangezien ik de hele wereld over vloog. Ik woonde vlak bij Schiphol en moest vaak op en neer naar Londen, Speedo opereerde vanuit Engeland, om korte bezoekjes te brengen. De wereld rondvliegen vond ik niet erg, maar die korte bezoekjes aan Londen was ik op den duur een beetje zat.

Mijn zus wist dit en liet me weten dat er in Schin op Geul nieuwbouwwoningen zouden komen. Met Maastricht-Aachen Airport in de buurt, 5 vluchten per dag naar Amsterdam, was dit een prima optie. In 1975 ben ik dan ook daar gaan wonen. Zo liep ik mijn man weer tegen het lijf en nu had ik wel tijd voor de liefde. We zijn dan ook getrouwd en hebben twee prachtige dochters gekregen. Mijn man komt uit Hulsberg en wilde altijd graag terug. Voor mij hoefde dit niet zo nodig, we woonden prima in Schin op Geul. Zonder mijn weten, heeft mijn man een optie genomen op ons huidige huis en tot op de dag van vandaag ben ik daar ontzettend blij mee!

Mijn carrière is altijd hectisch geweest, zeker door het vele reizen. Wat mij geholpen heeft, is het kunnen terugkeren in een baken van rust. Dat is wat ik hier gevonden heb. Eerst in Schin op Geul, maar later zeer zeker in Hulsberg. Hulsberg is een dorp dat alles heeft: een prima centrale ligging en heel veel faciliteiten, middenin het mooie Limburgse landschap, waarbij in Hulsberg zelf, maar ook in de directe omgeving, meer dan genoeg te doen is. Ik zeg altijd dat ik een half Limburgs vlaaitje en een half Amsterdams moppie ben. Ik hou als Amsterdamse van het Bourgondische leven en dan is het prima vertoeven hier. Mijn verblijf in Hulsberg heeft er ook voor gezorgd dat ik mijn werk kon blijven doen en dat mijn kinderen niets te kort zijn gekomen. Mijn schoonzus José Nix heeft altijd voor ons klaargestaan, zij was onze steun en toeverlaat.

Na een lange reis, was ik weer onderweg naar Hulsberg. Na alle hectiek van het werk was ik toe aan rust. Mijn dochter belde me in paniek op toen ik op Schiphol aankwam. De kaas was op! Ik moest wel een beetje lachen maar ben eenmaal terug in Hulsberg met alle liefde kaas voor haar gaan halen. En dat is wat Hulsberg voor mij betekent: gezelligheid, thuis, in alle rust, met alleen de hectiek van de dagelijkse dingen.

Ik wil de pen graag doorgeven aan Peter Ummels, frontman van Wir Sind Spitze! Geweldig dat deze band haar roots in Hulsberg heeft. Peter, veel succes!

11 REACTIES

Comments are closed.