Hulsberg geeft gemeente Beekdaelen input tijdens dorpsbijeenkomst

Hulsberg geeft gemeente Beekdaelen input tijdens dorpsbijeenkomst

1073
0
DELEN

 

Gisteravond vond in gemeenschapshuis De Lange Berg de tweede dorpsbijeenkomst plaats van de toekomstige gemeente Beekdaelen: Ons Beekdaelen maken we samen! Waar Merkelbeek het spits afbijt, mag Hulsberg als tweede kern aangeven wat zij belangrijk vind voor de nieuwe gemeente.

Met Henk Reijnders, raadslid in de gemeente Nuth, en Levin de Koster, raadslid in de gemeente Schinnen, als gastheren, wordt met elkaar gesproken over diverse thema’s. Op basis van een viertal vragen worden antwoorden verkregen, waarmee de politiek uiteindelijk aan de slag kan. Wat kan er beter, anders, mooier? Waar zijn hier voorbeelden van? Welke ontwikkelingen spelen een rol? Wat moet het dorp en de gemeente hieraan bijdragen?

In vier blokken van 15 minuten discussiëren de ruim 30 aanwezigen over ons dorp en de toekomstige gemeente. Thema’s zoals de relatie tussen de gemeente en de gemeenschap, veiligheid, voorzieningen en bereikbaarheid, landschappelijke ontwikkeling, wonen, werken, verenigingen en ouderen. De politiek staat letterlijk aan de zijkant en helpt alleen af en toe. Er wordt vooral aandachtig geluisterd. De vellen op de flip-overs worden langzaam vol geschreven, genoeg huiswerk voor de politiek dus.

De uitkomsten van deze discussies worden uiteindelijk gebundeld met de uitkomsten van de andere veertien dorpsbijeenkomsten. Het eindresultaat wordt op 1 februari gepresenteerd en besproken met de deelnemers, waarna dit wordt meegegeven aan de gemeenteraad van de nieuwe gemeente. Aan hen de taak om hier gehoor en invulling aan te geven.

Vanuit de dorpsbijeenkomst in Hulsberg komen twee punten naar voren die als belangrijkste worden bestempeld:
– Hulsberg is trots op haar verenigingsleven, middenstand en voorzieningen niveau (school, zorg, accommodaties).
– Hulsberg wil de afstand met de gemeente verkleinen en roept de nieuwe gemeente op om dicht bij de burger en de dorpen te blijven.

Degene die nog input wil leveren voor de nieuwe gemeente, kan aansluiten bij de overige dorpsbijeenkomsten. Zie voor meer informatie www.beekdaelen.nl of De Hulsberger #19 / september 2017.

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER