Het verhaal achter: Hof van Hulsberg

Het verhaal achter: Hof van Hulsberg

1068
0
DELEN

Drie jaar geleden heropende Hof van Hulsberg haar deuren onder de bezielende leiding van Rolf en Janine Haagedoorn. Met een succesvol programma tijdens carnaval lijkt de, zoals ze het zelf noemen, Limburgeringscursus cum laude te zijn afgesloten. ‘We weten dat we het helemaal zullen worden, maar we voelen ons echt Hulsbergs!’

‘Een Amsterdamse gastvrijheid in huiselijke sfeer!’

Het gegeven dat een Amsterdams koppel in Hulsberg terecht is gekomen is feitelijk onjuist. Janine is weliswaar geboren en getogen in Amsterdam, maar Rolf is meer Limburgs dan men denkt. Geboren in Weert, getogen in het Brabantse Budel en uiteindelijk neergestreken in de nationale hoofdstad. Janine runde een verfspeciaalzaak en Rolf werkte in de hoofdstad als politieagent.

Rolf heeft als eerste de stappen gezet in de hotelwereld. In Amsterdam runde hij bijna twintig jaar lang succesvol een hotel bij het Leidseplein. Contact met mensen, humor en ambiance zijn drijfveren waarvan Rolf opbloeit. Uiteindelijk heeft hij met Janine besloten om de grote stad te verlaten, waarbij de pijlen werden gericht op Zuid-Limburg vanwege het ontzettend diverse aanbod van deze regio.

Hof van Hulsberg kwam al snel op de radar en de keuze was eenvoudig gemaakt. Met een perfecte centrale ligging is de locatie ideaal voor toeristen. Het pand heeft verder alles wat het stel zocht. Rolf vertelt: “Met 16 hotelkamers is het niet te groot en zeker niet te klein. Verder zagen we al snel dat het pand veel potentie had en dat we er een goede ambiance konden realiseren. Het prachtige terras maakte het plaatje helemaal compleet.”

Na een flinke opknapbeurt, heropende Hof van Hulsberg In mei 2013 de deuren. Rolf en Janine woonden al vanaf augustus 2012 in Hulsberg. “Onze kinderen Michael en Mandy zaten nog op de basisschool en we wilden ze niet halverwege het schooljaar laten instromen. Dit heeft ons meteen de tijd gegeven om Hulsberg en de omgeving goed te leren kennen”, aldus Janine. “Zo hebben we de kans gehad om mensen uit het dorp te vragen welke wensen zij hadden.

Nog regelmatig betrekken ze inwoners van Hulsberg bij het Hof. Zo ook met carnaval, waarbij o.a. Jo Huntjens en Willem Claessen werden gevraagd om mee te denken. “Iemand van hier weet precies wat er nodig is voor een geslaagde carnaval.” Geslaagd was het zeker: vier dagen volle bak en een hoop gezelligheid. “We wisten dat er van alles te doen was in het dorp, maar we wisten ook dat er voor sommige mensen, met name de 40 plussers, niet zo veel aanbod was. We hebben geprobeerd aanvullend te zijn en niet vervangend.” Rolf vervolgt: “Dat is ons doel, samenwerken met het dorp, met ondernemers, verenigingen en inwoners.” Dat de eigen afkomst niet wordt vergeten werd goed duidelijk met De Gouden Amsterdammer die als wisselprijs werd uitgereikt aan de winnaar van de Carnavals Pubquiz.

Hof van Hulsberg wil een ontmoetingsplek zijn. Niet alleen voor toeristen, maar juist voor de inwoners van Hulsberg. De drempel moet zo laag mogelijk zijn. Daarnaast willen Rolf en Janine voor elke portemonnee toegankelijk zijn. Niet alleen met het restaurant, maar voor alle gelegenheden. Denk hierbij ook aan feesten, bruiloften, koffietafels en buffetten “We hebben een schitterend terras met perfecte ligging, een geweldig windvrij binnenterras, maar ook nog een aparte zaal binnen. Alles is bespreekbaar en heel veel is mogelijk. Zeker voor de inwoners van Hulsberg!”

Beiden zijn het erover eens: “Ons sociale leven is Hof van Hulsberg en daar zijn we trots op!” Deze insteek draagt ook bij aan de gastvrije omgeving, waarbij een goede vleug humor belangrijk is. Zo wordt geprobeerd om de ambiance zo optimaal mogelijk te maken en moet het vooral gezellig zijn. Rolf en Janine hebben graag contact met de gasten: “We staan altijd open voor reacties, ook als ze minder positief zijn. Daar kunnen we in ieder geval iets mee. Daarnaast zijn we benieuwd naar alle ideeën die iedereen Hof van Hulsberg is dus veel meer dan een hotel en restaurant. Het is vooral een ontmoetingsplek voor jong en oud. Een kop koffie, een goede, lekkere maaltijd, een gezellig drankje, een geweldig feest of een passend arrangement: het is allemaal mogelijk.

Hotel/Restaurant Hof van Hulsberg
Rolf en Janine Haagedoorn

Klimmenerweg 8
6336 AV Hulsberg
www.hofvanhulsberg.nl

045 405 26 20
info@hofvanhulsberg.nl
www.facebook.com/hofvanhulsberg

Openingstijden:
Mei – oktober:
di-zo vanaf 12.00 uur
Keuken:
di-do van 16.00 tot 21.00 uur
vr-zo van 12.00 tot 21.00 uur

 

 

 

GEEN REACTIES