Het verhaal achter: ‘De Hulsberger’

Het verhaal achter: ‘De Hulsberger’

534
0
DELEN

HET VERHAAL ACHTER DE HULSBERGER

Door Redactie De Hulsberger

‘HULSBERG LEEFT EN HULSBERG BLOEIT. MET EEN UITGEBREID VERENIGINGSLEVEN, BRUISENDE ONDERNEMINGEN EN BETROKKEN INWONERS IS HULSBERG EEN GEMEENSCHAP DIE ER TOE DOET. OM HIER DEEL VAN TE MOGEN UITMAKEN IS EEN HELE EER.’

Wat misschien wel begon als een gek idee, is inmiddels uitgegroeid tot een serieus iets waarvan de eerste uitgave nu voor u ligt. Nadat Jim Coumans in augustus 2015 startte met een website voor en over Hulsberg kwamen Chris Dormans en Stan Pinkaarts in oktober 2015 bij het team en ontstond het idee om dit uit te breiden met het uitbrengen van een kwalitatief hoogstaand maandblad voor Hulsberg. Ze noemen zichzelf soms gekscherend moraalridders, maar dat is wel de kern van het initiatief. Alle drie willen ze graag iets extra’s voor het dorp doen, voor het hele dorp. Wat dit voor hen persoonlijk betekent? Buiten enkele uren werk, vooral veel energie, leuke contacten en een mooie leefomgeving.

Over de slogan van het nieuwe initiatief waren de heren het snel eens: voor, door en over Hulsberg. Met als doel een verbindende factor te zijn tussen alles en iedereen die Hulsberg lief heeft. Want zeg nu zelf: een klein beetje chauvinistisch zijn we allemaal toch wel. En dat mag ook! Niet alleen het rijke verenigingsleven houdt ons dorp levend, ook de tal van ondernemers die gevestigd zijn in Hulsberg dragen er aan bij dat Hulsberg een geliefd dorp is om te wonen. En wat is nu mooier om een helpende hand te kunnen bieden om contacten te leggen en informatie te delen?

Wat De Hulsberger vooral sterk maakt is de koppeling tussen het online platform en de papieren versie. De hedendaagse maatschappij is vooral gericht op de digitale wereld, maar er zijn nog genoeg mensen die dit niet onder de knie krijgen en het liever bij het ‘ouderwetse’ houden. Daarbij is het voor alle leeftijdscategorieën genieten om te onthaasten met de geur van lekkere koffie en vers gebakken Limburgse vlaai tijdens het lezen van De Hulsberger.

De Hulsberger moet vooral een dorpsblad zijn dat iedereen leuk vindt om te lezen, of je nu vijftien, dertig of zestig bent. Verenigingen krijgen kosteloos de ruimte om hun verenigingsnieuws te melden. Iedere keer wordt er met dank aan Jo Huntjens een stuk aan de Hulsbergse historie gewijd en staan er handige weetjes in het blad. Een écht collectorsitem, dát moet het worden!

Ook ondernemers krijgen ruimschoots de kans om hun bedrijf uit te lichten. Waarom een landelijke installateur laten komen om de CV-ketel te laten nakijken als er ookgenoeg installateurs in Hulsberg gevestigd zijn? Elkaar lokaal ondersteunen en versterken, dát is ons doel!

Er heerst al een zekere ‘ons kent ons’ cultuur in Hulsberg maar De Hulsberger moet ervoor zorgen dat dit nog veel sterker wordt. Wat is er allemaal te doen in het dorp, waar kunnen we elkaar ontmoeten en welke politieke besluiten worden er genomen? Wordt het Europaplein nu eindelijk een keer onder handen genomen, wat gebeurt er met het gemeenschapshuis en welke verenigingen zijn er nu eigenlijk? Vanaf nu kunt u het allemaal terugvinden in dit blad.

De Hulsberger verschijnt altijd in de tweede week van de maand en wordt gratis huis-aan-huis verspreid. Ook zijn de edities te vinden op de bekende openbare plekken.

GEEN REACTIES