Het familiebedrijf Kwekerij Schiffelers

Het familiebedrijf Kwekerij Schiffelers

1104
0
DELEN

Vele Hulsbergenaren weten van onze kerstbomen kweek. Echter, vaak horen we nog van onze dorpsgenoten ‘tjonge, ik wist niet dat jullie zoveel verschillende soorten bomen en planten doen kweken’. Hoogste tijd om ons nog eens voor te stellen in ons eigen dorp… Fijn dat dit nu weer kan met dit nieuwe Hulsbergse maandblad: Chapeau!

Familiebedrijf
Midden in de kweekvelden, tussen Hulsberg en Klimmen, ligt het familiebedrijf Kwekerij Schiffelers. Het bedrijf is gestart in het ‘ongerdurp’, aan de Wissengrachtweg door Wiel en Annette Schiffelers met het kweken van kerstbomen. Vandaag de dag leiden zij samen met hun zoon Ramon en zijn gezin de kwekerij die inmiddels is uitgegroeid tot een bedrijf waar een enorm assortiment aan bomen en tuin- en perkplanten wordt gekweekt, aangevuld met producten als meststoffen, potgronden, graszoden, anti-worteldoek en aanverwanten.

Sortiment bomen en planten
Tussen de velden waar de vorm-, lei-, en fruitbomen, coniferen, taxus en heesters in volle grond en pot gekweekt worden staan moderne kweekkassen waarin jaarlijks een paar honderdduizend tuinen perkplanten, groenten en kruiden worden opgekweekt vanaf stek of zaad. Deze planten worden vervolgens verkocht via de groothandel, veiling, maar ook rechtstreeks aan de consument! Dit sortiment kunt u tevens ook online vinden op www.kwekerijschiffelers.nl. Hierop staan de meeste soorten bomen en planten die gekweekt worden vermeld, samen met een foto en botanische informatie zoals gewenste standplaats, groei en bloei eigenschappen.

Kom kijken!
Heeft u wel eens meer dan 65.000 bloeiende perkplanten in een oogopslag gezien? In de kweekkassen is het voorjaar al volop begonnen. De bomen en planten hebben hun winterjasje verruild voor een nieuwe frisse look. Het ziet er nu dan ook uit als een mini-Keukenhof: een prachtig tapijt van bloeiende perkplanten in verschillende geuren en kleuren.

Kom gerust eens vrijblijvend door de kassen struinen, wij heten iedereen van harte welkom en staan u graag terzijde om uw vragen te beantwoorden. En…. bent u even uitgekeken op de bomen en planten, dan kunt u nog altijd genieten van het schitterende uitzicht op het hoogste punt van Hulsberg!

Openingstijden
Ma. t/m vr. 8.30 – 17.30
Za. 8.00 – 17.00
Zo. 10.00 – 17.00

Kwekerij Schiffelers
Waakheuvelsweg 1, Hulsberg
045-4055085 / 06-51515325
info@kwekerijschiffelers.nl
www.kwekerijschiffelers.nl

GEEN REACTIES