Drumband St. Rochus pakt 1e prijs op concours

Drumband St. Rochus pakt 1e prijs op concours

1168
0
DELEN
Drumband St. Rochus uit Hulsberg

D-DAY …..
Deze term wordt in de krijgsmacht gebruikt om de dag aan te duiden waarop een aanval of operatie gepland is…. Zonder ernstig te overdrijven, kun je wel stellen dat voor Drumband St. Rochus vandaag, zondag 15 november 2015, D-day is…..
De muzikale operatie – die maaaanden van voorbereiding kent – zal vandaag plaats gaan vinden. Uur U is 14.55u, op dat tijdstip betreden de 26 tamboers het ‘slagveld’…. wink-emoticon
Eerst zullen zij het concertwerk ‘Sounds of Centenary Memories’ ten gehore brengen, dat onder de bezielende leiding van dirigent Stan Beckers wordt uitgevoerd.
Daarna is het de beurt aan tambour-maître Bjorn Vleugels die de tamboers voorgaat in het marsoptreden en onder begeleiding van de mars ‘Lucky Seven’ de verplichte figuren zoals de Engels en Amerikaanse counter op een enthousiaste manier laat uitvoeren. De gehele operatie mag slechts 20 minuten in beslag nemen, dus van enige militaire precisie is hierbij zeker sprake!

Trots
Maar …. voordat de deskundige jury haar oordeel over ons heeft uitgesproken, moet nogmaals gesteld worden dat we nu al trots mogen zijn op onze club. Trots op het feit dat we deze strijd met zijn allen zijn aangegaan en zo enthousiast en bevlogen mogelijk onze beste beentjes willen voorzetten. Niet alleen gaan we voor de eerste keer met onze dirigent én tambour-maître op concours, ook voor 10 leden is het de eerste keer dat zij aan deze prestigieuze wedstrijd deelnemen. Samen hebben wij ons gedegen voorbereid en met puur eigen leden (!) gaan we deze muzikale strijd aan. De prijsuitreiking staat omstreeks 15.45u gepland en dan horen we graag hoe ons enthousiasme en gedrevenheid door de jury is beoordeeld…..

Resultaat
Een fraaie 1e prijs!! We hebben gestreden voor wat we waard zijn en zijn trots op hetgeen we met eigen leden hebben bereikt. Jury heeft dit ‘beloond’ met 81,55 punten (incl tijdsoverschrijding!!)

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER