Bijzondere deelnemers aan KVW door samenwerking met Global Exploration

Bijzondere deelnemers aan KVW door samenwerking met Global Exploration

2360
0
DELEN
Deelnemers Global Exploration uit Hulsberg

Kindervakantiewerk Hulsberg is een vrijwilligersorganisatie die elke zomervakantie een superleuke week organiseert voor de kinderen uit de regio. Elk jaar weer staan meer dan 100 vrijwilligers klaar om circa 350 kinderen de leukste week van hun zomervakantie te bezorgen, gevuld met speeltuin bezoekjes, vossenjachten, zeskampen en allerlei creatieve activiteiten. Dit jaar wordt kindervakantiewerk echter éxtra uniek, daar we internationaal bezoek krijgen. Voor deze 31e editie van Kindervakantiewerk Hulsberg is in overleg met Global Exploration een heel bijzondere samenwerking ontstaan, waarbij 35 Chinese scholieren in de leeftijd van 10 tot 15 jaar deel uit zullen maken van ons Hulsbergse kindervakantiewerk, met als doel de Chinese en Nederlandse kinderen kennis te laten maken met elkaars culturen en gebruiken. Deze samenwerking zal plaatsvinden op maandag 17 augustus aanstaande. Het programma van die dag ziet er als volgt uit:

09.30: Opening Europaplein Hulsberg
De KVW-week start traditiegetrouw met álle kinderen, leiding en ouders op het Europaplein in Hulsberg. Hier worden de kinderen verdeeld over de leeftijdsgroepen en wordt gezamenlijk geopend met een dans/lied. Dit jaar zullen echter ook de Chinese scholieren een dans opvoeren, wat meteen het startschot vormt voor een zeer interculturele dag!

10.30-11.30: Groepjes Maken
Na de gezamenlijke opening op het Europaplein zullen de verschillende leeftijdsgroepen naar hun eigen locaties in Hulsberg vertrekken, waar vervolgens de sub-groepjes bekend worden gemaakt. De groepen 3 en 4, welken de meeste Chinese scholieren zullen opnemen, bevinden zich op Café de Trepkes en in de gymzaal van de basisschool (op loopafstand van elkaar én het Europaplein).

11.30 Start Zeskamp
Om half 12 start de gezamenlijke zeskamp, waaraan álle Nederlandse en Chinese kinderen, plus begeleiding en tolken zullen deelnemen. De zeskamp start met een gezamenlijke ‘warming-up’, waarna de zeskamp vervolgd wordt met enerzijds meer traditionele spelletjes als zaklopen en estafette en anderzijds meer moderne, spannende activiteiten zoals het trotseren van de stormbaan. De gehele zeskamp zal zich afspelen op het voetbalveld in Hulsberg. Om 13.00 zal de zeskamp kort onderbroken worden voor de lunch, waarna om 13.30 weer wordt gestart met de spellen. Om 15.00 uur is de zeskamp afgelopen en zullen alle groepen weer terugkeren naar hun eigen locaties. Hier worden de kinderen om 16.00 uur weer opgehaald door hun (gast)ouders.

GEEN REACTIES