Arrestatie in Mons. Brulsstraat i.v.m. dreigbrief aan burgemeester van Heerlen

Arrestatie in Mons. Brulsstraat i.v.m. dreigbrief aan burgemeester van Heerlen

1402
0
DELEN

Eind 2016 werd er een dreigbrief bij het gemeentehuis van Heerlen bezorgd. Deze bevatte een explosief en een afpersingsbrief waarin een miljoen euro werd geëist. De verdachte is op 22 december 2016 in de Monseigneur Brulsstraat in Hulsberg van zijn bed gelicht.

Burgemeester Ralf Krewinkel geeft geen commentaar en verwijst naar het Openbaar Ministerie (OM) na vragen van L1. Het OM heeft daarop laten weten om niet te reageren zo lang het onderzoek nog loopt.

Volgens de website moest het geldbedrag binnen 72 uur worden betaald in verschillende biljetten. Het explosief zou TNT met klokwekker en draadjes zijn geweest, maar geen ontsteker.

Ontruiming
Het verdacht pakketje werd afgeleverd in het stadhuis. De Explosieven Opruimingsdienst (EOD) besloot ‘s avonds het stadhuis te laten ontruimen. Daardoor moest de raadsvergadering, die toen aan de gang was, worden onderbroken.

Aanslagen
De dreigbrief was nadrukkelijk gericht aan burgemeester Krewinkel. Er werd gedreigd met aanslagen als het geld niet zou worden overgemaakt. In de brief staat volgens crimewatcher: “De doden en gewonden wat uit deze hysterie zullen voortkomen, zal iets zijn wat jullie nog nooit hebben meegemaakt in jullie land. Dit zal de verantwoordelijkheid voor u de BURGEMEESTER zijn.”

Lees ook: Stadhuis Heerlen werd ontruimd om dreigbrief aan Krewinkel.

Er werd één man aangehouden voor het schrijven van de dreigbrief en afpersen. Inmiddels is hij weer op vrije voeten, maar hij blijft verdachte in de zaak.

GEEN REACTIES